nedelja, 7. december 2014

Odškodnina pri totalkah 040 127 873

Ko cenilec konča z ogledom vozila in zbiranjem potrebne dokumentacije, še izračuna višino odškodnine ki jo boste prejeli na vaš TRR.Temu izračunu strokovno rečemo poravnava.
Zavarovalnica pošlje poravnavo v pisni obliki lastniku vozila po pošti.Pri vozilih ki so preko leasinga po zavarovalnica obvesti o višini odškodnine leasing hišo in uporabnika hkrati(včasih pa zavarovalnica obvesti samo leasing hišo ta pa naknadno obvesti še uporabnika ni pa nujno-odvisno od vrste leasinga ali poslovnega najema).
Ko prejmete višino odškodnine po pošti  jo morate seveda če se strinjate z cenitvijo vozila oz.višino poravnave podpisati in jo poslati-priporočeno nazaj na zavarovalnico.Ko bo zavarovalnica prejela
vašo podpisano poravnavo po pošti vam izplača izračunano odškodnino na vaš transakcijski račun.
Če pa se z višino odškodnine ne strinjate lahko poravnavo enkrat  zavrnete in napišete pritožbo.
V praksi imamo veliko primerov ko se stranke pritožijo na izračune.Pritožbe so utemeljena včasih pa se stranka odloči še preden dobi prvo poravnavo da se je treba pritožiti-kar pa seveda ni vedno pravilno in utemeljeno saj vam odškodninski postopek podaljša in pritožba ni vedno ugodena.
Bodite realni pri cenah rabljenih vozil na trgu.
Če pa vam še druga poravnava ne ustreza iz strani zavarovalnice, pa je potrebno za nadalnji odškodninski postopek vložiti pritožbi preko odvetnika.V praksi odsvetujemo take načine pritožb ker se lahko postopek precej zavleče in na koncu ko se poravna vse stroške ste večkrat na slabšem kot bi bili pri prvi ali drugi realni poravnavi.
Naše mnenje je da prevzame vaš primer odvetnik pri  zakompliciranih odškodninah in kadar je odškodnina visoka oz. ko se raziskuje kdo je povzročitelj prometne nesreče oz.kdo je oškodovanec.

Za kakršikoli nasvet smo dosegljivi tudi na www.avto-zero.si




Ni komentarjev:

Objavite komentar