četrtek, 9. november 2017

Prepis avtomobila 040 127 873

Kako poteka prepis avta pri prodaji vozila?
Prepis rabljenega avtomobila se je s 1.7.2011 spremenil. Po novem pri prodaji avtomobila overitev podpisa na prodajni pogodbi ni več potrebna, je pa še vedno treba skleniti prodajno pogodbo, prodajalec in kupec pa morata prepis urediti skupaj na upravni enoti ali organizaciji, ki opravlja registracijo vozil.

Postopek prepisa avtomobila.
Ko se prodajalec in kupec sporazumeta in podpišeta pogodbo, morata opraviti prepis lastništva avtomobila na novega lastnika.
To storita tako, da se oba osebno zglasita na upravni enoti ali pri strokovni organizaciji, ki opravljajo tehnične preglede vozil ali identifikacijo in oceno tehničnega stanja vozil. S sabo morata poleg pogodbe imeti tudi veljaven osebni dokument za identifikacijo.
Če kdo od strank (kupec ali prodajalec) ne more opraviti prepisa osebno, lahko za to pooblasti drugo osebo, ki lahko opravi prepis namesto njega, kar stori preko pooblastila, ki mora biti overjeno.


Če prodajalec in kupec opravljata prepis na upravni enoti, mora kupec predhodno urediti zavarovanje vozila. Če prepis opravljata pri organizaciji, ki opravlja tehnične preglede, lahko zavarovanje uredi tudi ob samem prepisu. 

www.avto-zero.si 

Odkup vozil na podgorsek2006@gmail.com

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar