nedelja, 28. junij 2020

Avtoodpad.info 040 127 873

Naše dejavnosti. Prevzem izrabljenih motornih vozil, gotovinski odkup poškodovanih in karamboliranih vozil.Odkupujemo totalke in avte v okvari za gotovino.
 

Iztrošene in dotrajane avte prevzemamo na lokaciji Ljubljana z okolico in po celi Gorenjski.

Kdo plačuje dejatve na odjavljene avtomobile iz prometa? 

Dajatev na odjavljena vozila plačuje zadnji lastnik vozila ki je zaveden v prometnem dovoljenju.

S 1. aprilom 2018 je začel veljati Zakon o dajatvah na motorna vozila (ZDajMV), ki uvaja dajatev na odjavljena vozila. Plačevati jo morajo tisti lastniki vozil, ki v enem letu po odjavi vozila iz prometa tega ponovno ne registrirajo ali predajo v razgradnjo pooblaščenim izvajalcem.

Podjetje Odkup vozil, Gregor Škulj s.p za vsako odpeljano in odkupljeno vozilo opravi prenos lastništva na novega lastnika s spremembo lastništva.

 Kdo mora plačevati dajatev na odjavljena vozila?

Dajatev na odjavljena vozila velja za vozila, ki so registrirana za prevoz največ devetih oseb skupaj z voznikom (8+1), lastniki vozil za prevoz blaga z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone in lastniki trikolesnih vozil (kategorije M1, N1 in L2e). Lastniki vozil, ki bodo 1. aprila 2018 odjavili vozilo iz prometa, bodo postali zavezanci za plačilo te dajatve 1. aprila 2019. Dajatev bodo plačevali vsako leto.
Plačilu dajatve se lahko lastniki vozil izognejo v teh primerih:
  • če je iz evidence registriranih vozil razvidno, da je bilo vozilo dano v razgradnjo v skladu s predpisi o varstvu okolja,
  • če predložite policijski zapisnik, iz katerega izhaja, da je bilo vozilo ukradeno, ali
  • v primeru, da predložite dokazilo, da je bilo vozilo registrirano v drugi državi.
Dajatev za odjavljena vozila se sicer plačuje največ deset let od zadnje odjave vozila. Če se to v tem času znova registrira, začne ta rok ponovno teči ob naslednji odjavi vozila. Dajatev pa ne velja za vozila s statusom starodobnika. Namen ukrepa je, da bodo lastniki sami poskrbeli za odjavljena vozila in da ta ne bodo končala na divjih odlagališčih v naravi ter tako dodatno onesnaževala in kazila okolja. V našem podjetju bomo namreč ob razgradnji vozila poskrbeli tudi za okolju nevarne snovi in materiale, ki obremenjujejo okolje.

www.odkupvozil.eu

www.avto-zero.si

www.odkupvozil.org

www.avto-odkupim.si

Lahko pa se dogovorimo preko pošte podgorsek2006@gmail.com












Ni komentarjev:

Objavite komentar